Γιατί το σωστό και μοναδικό περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς του site σου

Εσύ γνωρίζεις ποιο είναι το πιο βασικό συστατικό της ιστοσελίδας σου; Τι είναι αυτό που τελικά θα κάνει τον χρήστη να σε επιλέξει; Κι όμως είναι το περιεχόμενο.
Το ποιοτικό περιεχόμενο είναι ο βασικός παράγοντας που κάνει την ιστοσελίδα σου να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και περνάει το σωστό μήνυμα στο μυαλό, αλλά κυρίως στην καρδιά των μελλοντικών πελατών σου μιας και όπως έχουν αποδείξει οι έρευνες, αγοράζουμε με βάση τα συναισθήματα και όχι την λογική.

Η επιτυχία της ιστοσελίδας σου τελικά καθορίζεται κυρίως από το περιεχόμενό της. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που την απαρτίζουν , όπως για παράδειγμα το design, τα γραφιστικά, η δομή, κλπ., είμαι μεν σημαντικά για την εικόνα σου, όμως τελικά το τελικά το κλειδί για το πορτοφόλι των πελατών σου είναι το ποιοτικό περιεχόμενο

Ίσως θα μπορέσεις να καταλάβεις καλύτερα τα παραπάνω αν σκεφτείς το εξής:
Φαντάσου να πραγματοποιείς μια αναζήτηση στο internet σχετικά με διανομή εντύπων για το κατάστημα σου.

Κάνεις την αναζήτηση σου και ύστερα από 2-3 clicks προσγειώνεσαι σε ένα site σχετικό με αυτό που ψάχνεις. Σχεδόν αστραπιαία σκέφτεσαι, «Τι υπάρχει εδώ για εμένα;»

Αν η ιστοσελίδα δεν καταφέρει γρήγορα και ξεκάθαρα να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα…δεν θα κερδίσει δεύτερη ευκαιρία από εσένα. Θα αποχωρήσεις για το επόμενο site. Είναι τόσο εύκολο εξάλλου.

Μόλις ένα click.
Οκ, καλά έως εδώ, βρήκες κάτι που σου κέντρισε το ενδιαφέρον και κάνεις click να μάθεις περισσότερα. Ας υποθέσουμε ότι σε ενδιαφέρει η διανομή εντύπων σε εργαζομένους, καθώς έχεις επιχείρηση καφέ με δυνατότητα delivery.

Μεταβαίνεις στην αντίστοιχη ενότητα και διαβάζεις το κείμενο. Τι θέλεις να μάθεις; Πιθανότατα θέλεις να διαβάσεις:

Σχετικά με το πως γίνεται
Ποιος το ελέγχει
Πόσο αποδοτικό είναι
Τι αύξηση πελατών να περιμένεις
Γιατί πρέπει να τους εμπιστευθείς
Τι εμπειρία έχουν σε αυτό
Με ποιους άλλους επαγγελματίες έχουν συνεργαστεί
Τι παραπάνω προσφέρουν από τις άλλες εταιρείες διανομής εντύπων
Πως μπορείς να έρθεις σε επαφή μαζί τους και άλλα πολλά

Αν στην συγκεκριμένη ενότητα υπήρχαν μόνο 2 γραμμές κείμενο, ή το κείμενο ήταν γεμάτο λάθη, ή ήταν ένα τεράστιο κείμενο κολλημένο και δυσανάγνωστο, ποια θα ήταν η αντίδραση σου; Θα είχες θετική προδιάθεση να κάνεις δουλειά με την συγκεκριμένη εταιρεία;

Μάλλον όχι. Η εταιρεία θα έχανε μια για πάντα την ευκαιρία να γίνεις πελάτης της και εσύ απλώς θα πήγαινες αλλού.
Ίσως αυτό να είναι άδικο γιατί πολύ πιθανόν η συγκεκριμένη εταιρεία να είναι κορυφαία στην δουλειά της. Αυτό όμως δεν θα το μάθεις ποτέ. Δεν κατάφερε να στο αποδείξει την στιγμή που έπρεπε.

Πιστεύω τώρα έχεις αντιληφθεί πλήρως την σημασία που έχει το περιεχόμενο, το οποίο πρέπει να ακολουθεί αβίαστα τα εξής 4 βήματα:

Να στοχεύει το κοινό σου
Nα δημιουργεί μια αλληλεπίδραση με τον χρήστη
Να απαντάει στα πιο συχνά ερωτήματα του επισκέπτη
Να πείθει το κοινό και να το καθοδηγεί ώστε να προβεί σε μια συγκεκριμένη ενέργεια (πχ: Να σε πάρει τηλέφωνο)

Μην ξεχνάς πως οι χρήστες επισκέπτονται την ιστοσελίδα σου, έχοντας μια συγκεκριμένη πρόθεση και έναν ξεκάθαρο στόχο στο μυαλό τους. Αναζητούν λύση σε κάτι συγκεκριμένο.

Η ποιότητα και η αξία του περιεχομένου σου λοιπόν, είναι ο καθοριστικός παράγοντας, για το αν ο χρήστης θα μείνει ή να φύγει.

Τι είναι όμως ακριβώς το περιεχόμενο;

Στον ψηφιακό κόσμο το περιεχόμενο δεν είναι απλά και μόνο το κείμενο. Πρόκειται για έναν συνδυασμό κειμένου, γραφιστικών, βίντεο, ακόμα και ηχητικών πληροφοριών, που βρίσκονται στην ιστοσελίδα σου και απευθύνονται προς τους χρήστες.

Η συγγραφή εξειδικευμένων κειμένων, είναι αυτό που ονομάζουμε Content Writing ή Copywriting και χρησιμοποιείται συνήθως για πρoωθητικές ή διαφημιστικές ενέργειες, καθώς και για δημιουργία πρωτότυπων κειμένων σε ιστοσελίδες.

Θα μπορούσαμε δηλαδή να πούμε, πως το περιεχόμενο είναι το συνολικό πακέτο, το οποίο προσφέρει στον χρήστη όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν. Το ποιοτικό περιεχόμενο μπορεί να αυξήσει θεαματικά την δημοτικότητα της ιστοσελίδας σου, αλλά και να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Τι περιλαμβάνει το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας;

Το περιεχόμενο των υποσελίδων (πχ Αρχική, σελίδες κατηγοριών, κλπ.)
Περιγραφές προϊόντων και υπηρεσιών
Πληροφορίες σχετικές με την επιχείρηση (Αbout Me, βιογραφικό)
Βίντεο
Φωτογραφίες
Άρθρα του blog

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το περιεχόμενο;

«Δεν έχει σημασία πάντα τι πουλάς. Σημασία έχει πως το πουλάς»

Το περιεχόμενο είναι η online εικόνα της επιχείρησης σου. Είναι ο σύμβουλος πωλήσεων που θα εξηγούσε σε έναν υποψήφιο πελάτη τις υπηρεσίες της επιχείρησής σου αν αυτός επισκεπτόταν το γραφείο σου.

Αυτά που θα «πεις» όταν ο χρήστης φθάσει στο site σου θα πρέπει να είναι χρήσιμα, αξιόπιστα και κατατοπιστικά. Το περιεχόμενο σου θα πρέπει να δημιουργεί εμπιστοσύνη προς την επιχείρηση σου και φυσικά…θα πρέπει να «πουλάει» τις υπηρεσίες σου.

Δημιουργώντας πολύτιμο, χρήσιμο και αξιόπιστο περιεχόμενο, ουσιαστικά προσφέρεις στον χρήστη όλες τι πληροφορίες που αναζητά.

Και δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ πως ο χρήστης πάντα κάτι αναζητά.

Αυτός είναι και ο λόγος που επισκέπτεται το Διαδίκτυο. Ψάχνει πως θα βελτιώσει την ζωή του ή πως θα καταφέρει να απαλλαγεί από μια δυσάρεστη κατάσταση.

Ένας άλλος λόγος για την δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου, είναι το γεγονός πως θα κάνει τον χρήστη να παραμείνει περισσότερο χρονικό διάστημα στην ιστοσελίδα σου, άρα να έχεις και περισσότερες πιθανότητες να έρθει τελικά σε επαφή μαζί σου

15 συμβουλές για να απογειώσεις το περιεχόμενο σου

Παρακάτω περιγράφουμε 15 μοναδικά tips, που αν τα εφαρμόσεις στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου, θα καταφέρεις να προσελκύσεις και να πείσεις σημαντικό μέρος των επισκεπτών του website του, έτσι ώστε να έρθουν τελικά σε επαφή μαζί σου.

Γράψε για το ιδανικό πελάτη σου:
Ποιος είναι ο ιδανικός πελάτης σου; Σχημάτισε την εικόνα του στο μυαλό του. Πάρε μια κόλλα χαρτί και γράψε ποια είναι τα χαρακτηριστικά του. Πόσο χρονών είναι; Ποια είναι η οικονομική του κατάσταση; Ποιο το μορφωτικό του επίπεδο; Τι χρειάζεται από εσένα; Τι φοβάται; Πως μπορείς να του βελτιώσεις την ζωή;

Απάντησε στις πιο συχνές ερωτήσεις των πελατών σου:
Ο πελάτης σου, όπως είπαμε και νωρίτερα, αναζητά μια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ή επιθυμεί να βελτιώσει την ζωή του με κάποιο τρόπο. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να καταφέρεις να απαντήσεις στις ερωτήσεις και τις απορίες που έχει, όπως ακριβώς θα έκανες και αν τον είχες απέναντί σου και ήθελε να μάθει περισσότερα.

Απαντώντας λοιπόν στις ερωτήσεις που μπορεί να έχει, του δείχνεις που θα του φανεί χρήσιμο το προϊόν ή η υπηρεσία σου, πως μπορεί να το ενσωματώσει στην καθημερινότητά του και πως θα αλλάξει την ζωή του μέσα από αυτό.

Χρησιμοποίησε Call To Action σε 2-3 σημεία μέσα στο κείμενο:
Με απλά λόγια ένα call to action είναι οποιοδήποτε στοιχείο χρησιμοποιεί μια ιστοσελίδα με σκοπό να παροτρύνει τον επισκέπτη να προχωρήσει σε μια επιθυμητή ενέργεια(πχ: Να σε καλέσει στο τηλέφωνο ή να πραγματοποιήσει κάποια αγορά)

Ένα αποδοτικό call to action είναι η χρήση ειδικών μηνυμάτων ή κουμπιών σε 1-2 σημεία μέσα σε κάθε κείμενο του site σου. Δες για παράδειγμα πως χρησιμοποιεί ο πελάτης μας portaplus ένα Call to action δωρεάν βιβλίου στο τέλος του συγκεκριμένου άρθρου

Ανάφερε ξεκάθαρα τα πλεονεκτήματα της υπηρεσίας που προσφέρεις:
Μπες στην θέση του υποψήφιου πελάτη σου. Εσύ, γιατί θα αγόραζες το προϊόν ή την υπηρεσία σου; Είμαι σίγουρος ότι έχεις πολλούς λόγους στο μυαλό σου. Ήρθε η ώρα να τους μοιραστείς με τους χρήστες.

Βοήθησε τον χρήστη να διαβάσει εύκολα τα κείμενα:
Τα κείμενα πρέπει να είναι ευανάγνωστα, κατανοητά και να μην μπερδεύουν ή αποπροσανατολίζουν τον χρήστη.

Θα πρέπει να είναι γραμμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί ο χρήστης να εστιάσει με μια γρήγορη ματιά στα σημαντικά σημεία.

Χρησιμοποίησε μεσότιτλους, μικρές παραγράφους 5-6 γραμμών το πολύ και bold στις λέξεις η φράσεις που θεωρείς σημαντικές και θέλεις ο χρήστης να τις προσέξει.

Πρόσεξε τα λάθη:
Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα τυπογραφικά ή ορθογραφικά λάθη, καθώς και στα συντακτικά και γραμματικά. Τα λάθη στο περιεχόμενο μειώνουν την αξιοπιστία της επιχείρησης σου.

Χρησιμοποίησε συναίσθημα:
Το συναίσθημα πουλάει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλα τα κορυφαία brands παγκοσμίως, χρησιμοποιούν συναισθηματική γλώσσα στα κείμενα τους. Αν καταφέρεις να κάνεις τον χρήστη να ενθουσιαστεί διαβάζοντας για την υπηρεσία σου, είναι πολύ πιθανό να θελήσει να μάθει περισσότερα για εσένα και τελικά να αγοράσει.

Παράδειγμα κειμένου χωρίς συναίσθημα:
Είστε ιδιοκτήτης καταστήματος ή επιχείρησης και αναζητάτε τρόπους για να προσελκύσετε νέους πελάτες; Η διανομή φυλλαδίων είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε τους πελάτες σας και την επιχειρηματική σας δραστηριότητα.

Παράδειγμα με συναισθηματική φόρτιση:
Σίγουρα έχεις κουραστεί να ξοδεύεις χρήματα σε άσκοπες διαφημιστικές ενέργειες, σε τόσο δυσχερείς οικονομικούς καιρούς. Πιθανόν να έχεις χρησιμοποιήσει ξανά την διανομή εντύπων στο παρελθόν και να έχεις πραγματικά απογοητευτεί. Σε καταλαβαίνουμε. Έχουμε συναντήσει πολλές παρόμοιες περιπτώσεις με την δική σου.

Η διανομή εντύπων δεν είναι μια απλή υπόθεση. Απαιτεί εξειδίκευση και εμπειρία και είναι πραγματικά αποδοτική όταν γίνεται από ανθρώπους που έχουν μεράκι και πάθος για αυτό με το οποίο ασχολούνται.

Να αποφύγεις τις γενικότητες:
Οι γενικότητες δημιουργούν αμφιβολίες στον χρήστη και το περιεχόμενο χάνει την αξιοπιστία του. Να φροντίζεις πάντα στο περιεχόμενο σου να είσαι συγκεκριμένος.

Για παράδειγμα είναι αποδοτικότερο και πιο αξιόπιστο να πεις «Με την μέθοδο διανομής εντύπων της εταιρείας μας πετυχαίνουμε 62% υψηλότερη παραληψιμότητα και 50% μείωση κόστους » από το να αναφέρεις απλώς: «Η μέθοδος διανομής εντύπων που χρησιμοποιούμε είναι η πιο αποτελεσματική.»

Χρησιμοποίησε απλή γλώσσα γραφής:
Υπάρχει ένας κανόνας για το περιεχόμενο στο Internet: «Μίλα όσο πιο απλά γίνεται!» Να θυμάσαι ότι οι χρήστες δεν πρέπει να διαβάζουν ένα κείμενο, το οποίο είναι πολύ τεχνικό και γεμάτο με ορολογία που δεν καταλαβαίνει. Η γλώσσα πρέπει να είναι ξεκάθαρη, απλή και κατανοητή και ο τόνος φιλικός και προσεγγίσιμος.

Δώσε σημασία στις εικόνες:
Οι υψηλής ανάλυσης και όμορφες φωτογραφίες, που είναι σχετικές με το περιεχόμενο, κάνουν τα προϊόντα πιο θελκτικά και δίνουν στον χρήστη μια ξεκάθαρη εικόνα για το προϊόν που τον ενδιαφέρει.

Μίλα για πλεονεκτήματα και όχι για χαρακτηριστικά:
Ένας από τους μεγαλύτερους Copywriters, ο Eugene Schwartz έλεγε: «Μίλα για όλα αυτά που κάνει το προϊόν σου και όχι για αυτό που είναι». Οι χρήστες ενδιαφέρονται περισσότερο για τα πλεονεκτήματα που έχει ένα προϊόν σε σχέση με την ζωή τους (θα κερδίσουν χρόνο, θα κερδίσουν χρήματα, κλπ.) παρά για τα χαρακτηριστικά του. Φυσικά αν πρόκειται για μια εφαρμογή(πχ ένα σύστημα ERP) πρέπει οπωσδήποτε να αναλύσεις και τα χαρακτηριστικά, αλλά μην αμελήσεις ποτέ να παρουσιάσεις ξεκάθαρα και τα πλεονεκτήματα.

Κάμψε τις αντιστάσεις του χρήστη:
Κάθε πώληση έχει εμπόδια. Κάθε χρήστης έχει συγκεκριμένες αντιστάσεις σε σχέση με την αγορά ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Μην σε φοβίζει αυτό. Το περιεχόμενο σου οφείλει να απαντάει στις αμφιβολίες του χρήστη, οφείλει να είναι ξεκάθαρο σε όλα αυτά που μπορεί να τον σταματούν από την πολυπόθητη αγορά. Μερικές συχνές αντιστάσεις των χρηστών είναι:

Είναι ακριβό
Θα λειτουργήσει για την επιχείρηση μου;
Δεν ξέρω αν χρειάζομαι αυτήν την υπηρεσία
Μου φαίνεται πολύπλοκο
Δεν το έχω εμπιστευθεί
Ενίσχυσε την αξιοπιστία σου:
Χρησιμοποίησε δεδομένα και στατιστικά, τα οποία αποδεικνύουν τα λεγόμενα σου. Παρουσίασε κάποιο σχετικό με την υπηρεσία (Case Study) το οποίο να αποδεικνύει ότι η υπηρεσία σου πράγματι, έχει αποτέλεσμα.

Εμφάνισε τα λογότυπα πελατών που ήδη σε έχουν εμπιστευθεί και χαίρονται να συνεργάζονται μαζί σου.

Κάτι τελευταίο, οι χρήστες επηρεάζονται πολύ από τις κριτικές πελατών, που ήδη έχουν χρησιμοποιήσει κάποιο προϊόν ή υπηρεσία(συγκεκριμένα το 90% σύμφωνα με επίσημη έρευνα). Ζήτα από τους πελάτες σου να κάνουν κάποιο σχόλιο και εμφάνισε το στην ιστοσελίδα σου. Θα βοηθήσει πολύ.

Προσδιόρισε ξεκάθαρα ποιο είναι το πρόβλημα:
Κάθε σελίδα περιεχομένου που παρουσιάζει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, θα πρέπει να αναφέρεται ξεκάθαρα στο «πρόβλημα» που σχετίζεται με αυτήν. Γιατί πρέπει να το κάνεις αυτό; Πολύ απλά, γιατί πριν την λύση, πάντα υπάρχει ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί.

Δουλειά ενός επιτυχημένου περιεχομένου λοιπόν, είναι να μπορέσει να αναδείξει αυτό το πρόβλημα και να καταφέρει να κάνει τον χρήστη να σκεφτεί: «Ναι, πράγματι, πρέπει να το λύσω άμεσα αυτό. Υπάρχει πρόβλημα».

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πως μπορείς να κάνεις το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου πραγματικά άρτιο και αποδοτικό, τότε έλα σήμερα κιόλας σε επαφή μαζί μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Κορυφή

©2019 new.arborwebsites.com is made with by